Anmeldelse af Bose QC35

Den amerikanske virksomhed Bose har længe været kendt for deres støjreducerende teknologi i firmaets hovedtelefoner, der har taget dem over 40 års forskning, og dermed ses deres hovedtelefoner ofte som nogle af de bedste på markedet med dette formål. Jeg har fået QC35 til test og vil nu bringe min anmeldelse her.

Bose’s QC35 (QuietComfort 35) er teknisk set QC25-hovedtelefonerne med trådløs teknologi – Bluetooth; det er svært at se stor forskel på dem, bortset fra at QC35 blot består af én farve og den højre hørebøf har tre knapper til at styre henholdsvis lydstyrken op/ned og at ‘parre’ en Bluetooth forbindelse.

Derudover har QC35 også en MicroUSB-indgang til at oplade, en LED-lampe der viser om man er forbundet til Bluetooth samt om de er tændt og på venstre hørebøf er der også en jackstick-indgang, hvis du skulle beslutte dig for at tilslutte dem med kabel i stedet for at bruge Bluetooth.

LÆS OGSÅ: Sådan får du sunde jobvaner

Det medfølgende jackstick-kabel er på 1,2 meter og er fra 2,5 mm til 3,5 mm, så du skal bruge det medfølgende kabel eller købe en adapter hvis du vil bruge et almindeligt jackstick-kabel til headsettet.

Kvaliteten af QC35

Bose QC35 er bygget meget solidt og i komfortable materialer. De justérbare hovedbøjler er bløde, og Bose nævner selv at de er i materialet ‘Alcantara’, der bruges i dyre biler og yachter, hvilket forklarer hvorfor jeg kunne bruge hovedtelefonerne i mange timer i træk uden problemer eller ubehagelighed. Hørebøfferne er også i læder, mens de indvendigt er kontureret.

Jeg har personligt haft QC35 til test i godt og vel en måned efterhånden, og i den tid jeg har testet produkter og brugt (for mange) penge på hovedtelefoner, er dette de bedste jeg har prøvet.

De vejer 310 gram, men føles ikke tunge at have på og de bevæger sig ikke når du er ude og gå. Modsat mange af de andre headsets jeg har haft prøvet, oplever jeg ikke at der ‘tryk’ på ørene og Bose’s QC35 indkapsler dine ører uden at røre dem mens de er relativt kompakte for store over-ear hovedtelefoner.

Jeg har oplevet at jeg kan høre lidt vind med hovedtelefonerne på, til trods for støjreduktionen, og mens jeg ikke har set dette som et stort problem er det dog noget som i nogle tilfælde irriterede lidt, men kun hvis der var meget storm.

LÆS OGSÅ: Her er de bedste sociale medier

Hovedtelefonerne kan også let foldes, som gør det let at putte dem i en taske eller i det medfølgende etui.

Ved at trykke på ‘play’ knappen på headsettet to gange går du til den næste sang, hvorimod hvis du trykker tre gange går du til forrige sang – dette fungerer ganske fint, når der ikke er en dedikeret knap til det, men jeg bruger som regel alligevel min smartphone eller den forbundne enhed til at styre musikken, så det var en ikke en stor mangel ved QC35.

I min testperiode skiftede jeg mellem iPhone og Android-smartphones, og med Android var det en tand lettere at forbinde til headsettet med den indbyggede NFC-feature i højre hørebøf. På højre hørebøf sidder også en lille knap som gør at du let kan ‘parre’ med enheder.

Bluetooth-forbindelsen var i top

Bluetooth-forbindelsen med QC35 var perfekt, da jeg i min testperiode benyttede den med både tablets, smartphones og bærbare computere. Det er rart, blot at kunne gå rundt i lejligheden med headsettet på, selv om smartphonen ligger i den anden ende af huset.

Bose’s QuietComfort 35 kan være forbundet til to enheder på samme tid og fungerer som headset for Google Now eller Siri på en smartphone. Opkaldskvalitet oplevede jeg også at være fremragende, da jeg brugte hovedtelefonerne i flere omgange til opkald; jeg kunne tydeligt høre personen jeg snakkede med og jeg oplevede ingen udfald, ej gjorde heller den anden person.

Jeg er stor fan af støjreduktionen på QC35, der er blandt de bedste jeg har haft prøvet – hvis ikke den bedste. En ting jeg blev overrasket over, er at du stadig kan bruge hovedtelefonerne når de er løbet tør for strøm, dog virker støjreduktionen eller den aktive EQ dog ikke.

Glimrende batterilevetid

Boses lovning af 20 timers batterilevetid med Bluetooth og cirka det dobbelte, 40 timer med kabel passer godt. Jeg har oplevet i nogle tilfælde at få lidt over dette, men i gennemsnit passer denne tid generelt med hvad jeg har haft brugt dem i – at de drænes cirka 5% i timen.

Der er ikke mange trådløse støjreducerende hovedtelefoner der holder så lang tid per opladning. Der er desuden en auto-standby, der sparer på batteriet og kan aktiveres så tidligt som 5 minutter og op til 3 timers inaktivitet. For at ‘vække’ headsettet fra standby skal du blot trykke på én af knapperne.

Det tager lidt over 2 timer at oplade headsettet helt med det medfølgende MicroUSB-kabel – afhængigt af hvilken strømadapter du bruger.

Lyden

Ét af de gode ting ved den fremragende støjreduktion er, at jeg ofte fangede mig selv i at høre musikken meget lavere, end jeg normalt ellers ville have gjort, hvilket mine ører nok også vil sætte pris på.

Jeg er vild med lydkvaliteten, og ja – de lyder lidt anderledes, det har sin egen “Bose”-lyd, men med en god balance, god bas og en adskillelse mellem lyden og instrumenter. De lyder naturligvis ikke på samme måde som et par dyre hovedtelefoner med kabel, men jeg tror at disse vil være nok for mange.

Hovedtelefonerne giver ikke så dyb bas som for eksempel Beats – som jeg i øvrigt personligt synes har en alt for dyb bas og ikke nær så god lyd og komfort.

Det mest imponerende er, at støjreduktionen ikke påvirker lydkvaliteten, modsat på mange af konkurrenternes hovedtelefoner.

Stemmeassistent fortæller om batteri mm.

Bose har med headsettet desuden udviklet en stemmeassistent, der fortæller dig hvor meget batteri du har tilbage når du tænder for hovedtelefonerne, hvilke enheder der er forbundne og når det prøver at forbinde til andre enheder.

Stemmeassistenten har en tydelig stemme og dukker kun op hvis en enhed er koblet fra eller hvis batteriet er lavt.

Bose har også selv udviklet en app til henholdsvis Android og iOS, der fungerer fint og gør det muligt at håndtere tilsluttede enheder, slå stemmeassistenten fra og skifte navnet for hovedtelefonerne og at håndtere auto-standby-funktionen.

Bose QuietComfort 35 kan fås til omkring 2.500 kroner.

Bose QC35: Samlet vurdering

Det har faktisk været svært at finde ret mange ting ved QC35, som trænger til forbedring eller som jeg decideret er utilfreds med. Ét af disse ting er, at Bose har valgt at benytte en 2,5 mm jackstick-indgang til headsettet i stedet for industristandarden på 3,5 mm; men dette var ikke noget jeg oplevede som et stort problem, da der er et medfølgende kabel, og jeg sjældent brugte dem med kabel.

Komforten, støjreduktionen og isolationen af headsettet har været fremragende, batterilevetiden har også overgået mine forventninger og lyden har været klar og i god kvalitet med en tilpas bas.

Det er en god ting, at der medfølger et etui og at headsettet er forholdsvist kompakt at pakke i en taske. Bluetooth-forbindelsen var også meget stabil og NFC-funktionen virkede fremragende.

Til trods for de få ting, der kan trænge til forbedring, har det været en stor fornøjelse at teste QC35, som jeg pt. nok ser som blandt de bedste headsets til prisen. Jeg overvejer om det skal blive mit næste par hovedtelefoner.

Derfor ender QC35 samlet set på karakteren 6 ud af 6 stjerner.

Post Author: Dina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *