Gode råd til at betale af på din gæld

Vi kan alle sammen have stået i situationer, hvor vi opbygger gæld, uden at vi har tænkt over det. Det kan være, at du lige har været på sommerferie, og du brugte løs af kassekreditten.

Vi ved godt, at mange i dag ikke anser deres kassekredit for at være penge, som de skylder, da den virker som en naturlig del af vores økonomi. 

Det er helt op til dig, om du låner penge eller ej. For der kan sagtens være masser af gode grunde til at låne penge, og du er helt sikkert voksen nok til selv at afgøre det. Fra tid til anden kan vi alle sammen ende i en situation, hvor vi føler, at vi har lånt lige rigeligt med penge, og nu vil vi gerne være gældfrie eller i hvert fald skylde mindre.

Det er her, at du kan benytte vores råd.

Inden du låner

Selvom du sikkert læser dette indlæg, fordi du allerede har lånt penge, så vil vi alligevel gerne give nogle gode råd til, hvad du skal tænke over, når du låner penge.

Du skal altid overveje alle dine muligheder for låne penge og låne der, hvor du får den bedste rente. Her kan du f.eks. bruge en sammenligningsside til at finde ud af det.

Herefter skal du lave en plan for, hvordan du vil betale pengene tilbage og hvor lang tid, du vil bruge på det.

Men hvis du ikke har gjort det tidligere så følg resten af vores råd.

Lav en tilbagebetalingsplan

Når du skylder penge, bliver du nødt til at tænke på det som om, at du nærmest ikke gør det. Det betyder ikke, at du skal ignorere alle dem, som skylder dig penge. Du skal tværtimod finde ud af, hvor meget du kan afdrage hver eneste måned, og så skal du gøre det.

På den måde ved du, hvornår du bliver helt gældsfri.

Kan du samle dine lån

Nogle gange kan det være en fordel at låne nye penge for at slappe af med gammel gæld. Hvis du f.eks. kan overtale din bank til at låne dig penge, så kan det være langt billigere for dig end at låne penge til et kviklån.

I sidste ende skal du finde ud af, hvad du helt præcis betaler i renter hos alle firmaer, så du ved, om du skal bruge tid på at samle dine lån.

Kontakt dine kreditorer

Med din tilbagebetalingsplan i hånden kan du fortælle dine kreditorer, hvad du har tænkt dig at gøre, og så kan du bruge af få en bedre aftale med dem. Hvis du ikke har betalt af på din gæld i mange år, så vil mange kreditorer blive glade for en realistisk tilbagebetalingsplan.

Du kan være heldig, at de skærer mange tusind kroner af din gæld, fordi de hellere vil have nogle af deres penge end ingen af deres penge. Du skal tænke på, at branchen er baseret på høje renter, fordi der netop er nogle, som de aldrig får deres penge fra.

Hvis du følger disse simple råd, så er det helt op til dig, hvornår du er gældfri, da det kommer an på, hvor meget du ønsker at betale af hver eneste måned.

Post Author: Alexander

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *