Hvad er et Kompetence CV?

Kompetence CV blev introduceret af AS3 tilbage i 80’er. Det er næsten 30 år siden. CV er blevet meget populært hos både de jobsøgende, karriererådgivere og jobkonsulenter, men de rekrutteringsansvarlige hader det.

Hvorfor og et bud på en løsning?

På LinkedIn i grupperne har de rekrutteringsansvarlige igen og igen gjort det tydeligt for de jobsøgende at kompetence CV er noget de ikke gerne ser. Debatten gløder jævnlig i grupperne:

  • Netværk hvor studerende, nyuddannede og arbejdsgivere mødes
  • Digital Jobsøgning og de sociale medier
  • Bliv en bedre netværker ved Stefan Lindegaard
  • Personalerekruttering
  • PID – Personalechefer i Danmark

Aktuel er diskussionen i gruppen Jobfisk – netværk for karrierebeviste og rekrutteringsansvarlige hvor kompetence CV’et igen har fået en tur af en rekrutteringsansvarlig hvorfra citatet her under er hentet fra  tråden.

LÆS OGSÅ: Sådan får du sunde jobvaner

CV: 2 sider, 5 sider eller…?

Det diskuteres ofte hvor langt et CV må være. 2 sider eller 5 sider? Hvor synes du er grænsen er? Hvor langt er dit eget CV og som rekrutteringsansvarlig: hvor meget gider du (helt ærligt) at læse Tråden er åbnet af Henrik Rygaard Jensen ejer af gruppen Jobfisk – netværk for karrierebeviste og rekrutteringsansvarlige åbnet for 3 måneder siden og har dags dato 48 kommentarer.

”Som headhunter og rekrutteringsansvarlig i forskellige virksomheder er kommentaren herfra – Et CV må meget gerne fylde mere end 2 sider hvis din baggrund berettiger det (altså ikke som nyuddannet).

Det vigtigste er at alle dine erfaringer fremgår. Vi læser altid CV’et først og bruger kun tid på ansøgningen hvis vi ud af CV’et kan læse at du har arbejdet med relevante opgaver.

LÆS OGSÅ: De 5 bedst betalte job

Et CV på 1 -2 sider vil sjældent afspejle alle dine erfaringer hvis du har et par års erhvervserfaring. Så altså gerne både 3, 4, og 5 sider så længe de indeholder relevante informationer opstillet på en overskuelig måde.

Og mht. opstilling efter kompetencer eller kronologisk – altid kronologisk med mindre du har behov for at skjule mange meget korte ansættelser eller længerevarende perioder væk fra arbejdsmarkedet.”

Post Author: Alexander

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *