Hvorfor er kompetence CV så populært hos alle?

I dag skal vi se på, hvorfor kompetence CV’er er så populære i dagens Danmark.

Forklaringen ligger i at, kompetence CV kan noget andre CV’er ikke kan: Det kan flytte fokus, skabe orden i et ellers turbulent karriereforløb, hjælpe den rekrutteringsansvarlige med at forstå, hvordan kompetencer hentet i en branche kan anvendes i en anden branche, eller en alternativ uddannelse kan matche, den fra arbejdsgiver ønskede uddannelse, stoppe huller i CV og fjerne fokus fra mange korte ansættelser.

Da AS3 lancerede kompetence CV stod de med rigtig mange opsagte medarbejdere, hvis fag og job var væk altid. De bankansatte, typograferne og mange mange flere oplevede at deres fagområde blev nedlagt og overtaget af maskiner.

Hvis du er bankuddannet og ikke længere kan søge et nyt job, i en bank og verden ikke har tradition for at tænke en bankuddannet ind i andre stillinger, så hjælper kompetence CV med til at oversætte faglige kvalifikationer til generalist kompetencer.

LÆS OGSÅ: Sådan snyder du dig til en nemmere arbejdsdag

Det betyder at læseren, den rekrutteringsansvarlige får hjælp til at se en anden kandidat i stillingen end den der var tiltænkt. Nu var dette eksempel hentet fra 80’erne og dengang så verden anderledes ud.

I dag er kompetence CV fortsat populært, fordi det kan flytte overskud af arbejdskraft ind i områder med mangel på arbejdskraft. Fra perioden 2003 og frem til 08 flyttede kompetence CV’et akademiker, der traditionelt ville være blevet ansat i det offentlige over i nyoprettede stillinger i det private erhvervsliv.

Karrieren under og efter krisen

Det er fortsat sådan, at der er flere der søger job, end der er stillinger. I den situation vil de rekrutteringsansvarlige frasortere de der ikke opfylder kravene i stillingsopslaget.

Det er svært for ansøgerne at komme ind med en ny vinkel på en stilling og overraske positivt. Arbejdsgiverne ansætter med seler og livrem. Der er ikke kapital ogi overskud til at tage changer og eksperimentere.

Det betyder at det kronologiske CV er i høj kurs hos de rekrutteringsansvarlige og at kompetence CV, der snart har 30 års jubilæum periodisk og måske for altid må vige pladsen til fordel for det kronologiske CV.

Min bekymring går på at de tider, hvor virksomhederne ansatte skæve profiler er slut og at de frem for at ansætte en skæv dansk profil, som skal oplæres og evt. omskoles vælger at købe profiler i udlandet, som passer præcis ind i det behov arbejdsgiveren står med her og nu.

LÆS OGSÅ: Få det bedste ud af dit arbejde

Er du jobsøgende, så er vejen frem at sikre dig, at du forbliver interessant for arbejdsgiveren. Du vil fremover skulle være indstillet på at konkurrere med udenlandsk arbejdskraft ikke kun på lønniveau men også på kompetencer.

Hører du til den gruppe, som har behov for at flytte dig fagligt – fra branche til branche, så sikre dig at du gør det i samarbejde med din arbejdsgiver i takt med at din arbejdsplads får behov for at du udvikler dine kompetencer.

Hvilket CV skal du vælge?

  • Du skal vælge omvendt kronologisk CV, når du søger et nyt job indenfor dit fag og branche
  • Du skal vælge et leder CV  eller et direktør CV, når du bevæger dig mod topchef stillinger
  • Du skal vælge et kompetence CV hvis du skifter fag eller branche
  • Du skal vælge et internationalt CV, hvis du søger job i internationale koncerner

Post Author: Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *