Sådan får du sunde jobvaner

Er du en af dem, der altid bliver sløv sidst på eftermiddagen, ofte døjer med ondt i ryggen, eller tit oplever spændingshovedpine?

ANNONCE

Hvis ja, vil det være en god ide, at kigge nærmere på dine vanlige arbejdsrutiner, måske er dit netop kernen til dine problemer. Derfor får du her et indspark til nye og sunde jobvaner, der helt sikkert forbedrer din arbejdsdag.

Skift stilling ofte
Mange timer med stillesiddende arbejde belaster kroppen og ryggen – sørg derfor for at tage små pauser i løbet af dagen, hvor du udføre forskellige strækøvelser, som styrker og stabiliserer ryggen. Vær også opmærksom på nakke og skuldre, der nemt bliver ømme i løbet af dagen.
Incorpurer pauserne i din abejdsdag – du kan eventuelt sætte dit ur eller computer til bestemte klokslæt, der hjælper til at minde dig på, hvornår det er tid til en pause.

LÆS OGSÅ: Legoland blandt verdens bedste parker

Afvekslende stillinger
Det er vigtigt at skifte arbejdsstilling ofte. Især hvis du sidder meget ned i løbet af dagen – her kan det være nyttigt med et hæve-sænke-bord, der giver dig mulighed for at stå oprejst og dermed få afveksling i din arbejdsstilling. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at du står rigtigt oprejst, så du hverken overbelaster ryg eller knæ.

Hvis du taler meget i telefon i løbet af din arbejdsdag, er det en god ide at gøre brug af et headset, så du undgår at spændinger i skuldre og arm.

LÆS OGSÅ: KLUMME: Brok dig over chefen

Skån dine øjne
Sidder du meget foran skærmen i løbet af din arbejdsdag, er der risiko for, at du overbelaster dine øjne. Kig derfor hyppigt væk fra skærmen og lad dine øjne hvile på et fjernt punkt, på den måde afstresser du øjnene. Øjet er en muskel ligesom alle andre i kroppen, og en overbelastning kan medføre spændingshovedpine, hvilket gør dig træt og uoplagt. Så sørg for at give dine øjne pauser i løbet af dagen.

Tag på billig storbyferie i Europa

Endnu en smart ting at gøre er at rejse ind i mellem. Så har du noget at se frem til hvilket gør dig mere effektiv på arbejdet. Tag for eksempel på storbyrejser og oplev noget andet. Det er godt for krop og sjæl.

Post Author: Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *