Sådan snyder du dig til en nemmere arbejdsdag

Vi kender det allesammen – nogle dage er man bare mindre veloplagt end andre. Måske kom du for sent i seng aften før og har sovet rigtig dårligt? Måske er du lidt halvsyg? Måske var du til fest dagen før og fik lige rigeligt indenbords? Nu er du på arbejde og dagen føles som et helvede. Minutterne snegler sig af sted, kollegaerne er ekstra irriterende og hjernen kører i tomgang.

På disse dage er det en god ide at kende nogle enkle men effektive tips til at gøre dagen lidt mere behagelig. Derfor giver vi dig her nogle råd, så du får dagen til at gå uden at udrette det store – men alligevel se tralv og beskæftiget ud:

Skjul dig

Det vigtigste tip til at få en vellykket dovne-dag på jobbet er ved at gemme dig for kollegaer og kunder. Har du eget kontor, er det ganske simpelt. Luk døren! Sig til dine kollegaer, at du har travlt og gerne vil koncentrere dig.

Sidder du i et åbent kontor, gælder det om at afskærme din plads bedst muligt. Find genstande du kan gemme dig bag såsom stakke af papirer, bøger eller en stor plante. Har du ikke noget kontor eller skrivebord, må der mere kreative midler i brug.

Opdigt en masse falske ærinder, der holder dig fra din sædvanlige plads. Gå på lageret, i arkivrummet, baglokalet eller, i yderste tilfælde, toilettet.

LÆS OGSÅ: Portræt: VU fylder 100 år

Se travl ud

Selvom du ikke laver dagens gode gerning, er det stadig vigtigt, at du ser fuldt beskæftiget ud – især så chefen ikke fatter mistanke. Den bedste måde at gøre det på, er ganske enkelt at se travl ud. Sæt pokerfjæset på og læg ansigtet i de rette jeg-har-travlt-folder og hold det resten af dagen.

Organisering af rodet

Ryd op i dine papirer, i baglokalet eller, hvor end der trænger til at blive ryddet op – selvfølgelig uden at gøre det rigtigt. Flyt rundt på diverse ting i en uendelighed. Hvis tingene får en ny plads, se der pludselig ud til at være ryddet op.

LÆS OGSÅ: Teenagere stjæler til fester hos kammerater

Se betænksom ud

Det hjælper altid, at se ud som om du tænker over en virkelig svær opgave. Placer dig foran computeren og åben et arbejdsrelateret dokument og kig intenst på det, som om du prøver ihærdigt at “knække nøden”.

Pas dog på ikke at falde i søvn, da det bliver en smule kedeligt i længden. Du kan eventuelt, når der ingen er i nærheden, klikke ind på Ungnyt og hygge dig med lidt god læsning, men husk pokerfjæset.

Led efter noget eller nogen

Gå forvirret rundt på din arbejdsplads og lad som om du leder efter noget eller nogen. Det kan være en god ide, at tage et stykke papir eller en rapport i hånden – det underbygger din troværdighed.

Forlæng pauserne

Det er et klassisk trick, men det virker hver gang. Underhold eventuelt kollegaerne med weekendens sjove anekdote – på den måde kan du trække dem med i faldet, hvis chefen opdager din lidt for lange frokost.

Guf til alle

Gå en tur i den nærmeste kiosk og køb slik til dine kollegaer. Fordelen er, at du ikke kun får en halv times pause fra arbejdet, men samtidig glæder alle dine kollegaer.

Med disse råd i baghånden er du klar til at holde dig en dovne-dag. Husk blot at rådene kun skal bruges i yderste tilfælde og altså ikke på normale arbejdsdage. Det ville desuden blive ret kedeligt i længden.

Post Author: Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *