Svensk piratparti har kurs mod politisk magt

Piratkopiering på nettet og midlerne mod det er en varm politisk kartoffel i Sverige. Det har givet medvind hos Piratpartiet, der nu har landets tredjestørste ungdomsorganisation og udsigt til pladser i Europaparlamentet.

Kontroversiel svensk lovgivning mod piratkopiering har givet kunder i butikken hos en af modreaktionerne på stramningerne: Piratpartiet, hvis vigtigste politiske mål er at få fildeling tilladt. Det skriver version2.

Partiets ungdomsorganisation, Ung Pirat, er nu Sveriges tredjestørste politiske organisation for unge, med 4.933 medlemmer, ikke langt fra Moderata Ungdomsförbundet på førstepladsen med 8.115 medlemmer.

LÆS OGSÅ: Teenagere stjæler til fester hos kammerater

Og mere afgørende for udsigten til politisk magt får Piratforbundet også opbakning bredt blandt Sveriges befolkning. En meningsmåling foretaget lige før jul af et anerkendt analyseinstitut viste således, at partiet lå til at erobre pladser i Europaparlamentet til valget i juni.

Syv procent svarer ’ja, absolut’, da de blev spurgt, om de ville stemme på Piratpartiet ved valget, mens 14 procent svarede ’ja, måske’.

Post Author: Dina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *